Almviks Gårds hantverk är en byggfirma i Järna

Om oss

Almviks Gårds Hantverk

Ett personligt byggföretag i Järna

Mitt namn är Dimitri och jag är uppvuxen i västra Sibirien. Sedan 2005 driver jag Almviks Gårds Hantverk som är ett litet och personligt företag med få anställda baserat i Almviks gårds ekoby i Järna, Södermanland.

Vi gör Ny-, Till- och Ombyggnation samt restaureringar av äldre byggnader med kunskap och känsla för det som funkar. Byggnadsvård är den metod som vi jobbar med vilket innebär att i de flesta situationer kan man restaurera äldre hus på ett skonsamt sätt för att undvika resursslöseri.

Vi utför även målning, tapetsering, lerklining och plattsättning i olika typer av lokaler

I samarbete med diplomerad arkitekt från Järna tar vi fram lösningar i totalentreprenad från skiss till inflyttning.

Kvalitetsmedvetenhet, Hållbarhet och Kunskap är mycket viktiga koncept för oss.

Renovering av hållbara hus i Södertälje

Vi brinner för hållbara hus

Förr använde man inga artificiella och skadliga kemiska ämnen och man levde i sina hus helt tillverkade av naturliga och hälsosamma material. Numera är vi vana vid modern komfort och de flesta trivs inte med endast 15 plusgrader inomhus vintertid. I de flesta fall går det dock att tilläggsisolera med naturliga material och göra andra justeringar för att få en varmare inomhusmiljö och samtidigt behålla husets förmåga att andas.

Att bygga passivhus kan vara en bra investering men man bör veta att det tar ca 80 år att återställa mängden energi som går åt vid byggandet. Vårt koncept är att bygga aktivhus som är så mycket mer än ett passivhus. Vi använder oss av och har erfarenhet av beprövade och sunda ekologiska lösningar och samtidigt har vi goda kunskaper om byggteknik och byggnadsvård.

Så tycker tidigare kunder om oss

”Bra kommunikation, Dmitri var angelägen om att vi skulle vara med på vad som skulle ske och var vi var i processen. Lösningsfokuserad och diskuterade och föreslog olika lösningar på idéer vi hade. Hade en annan firma som renoverade vårt andra badrum då Dimitri inte hade möjlighet att påbörja det tidigare. Ångrar i efterhand att jag inte vänta in att Dimitri hade tid också för det då badrummet de gjorde blev så mycket bättre.

Kan varmt rekommendera Almviks Gårds hantverk.”

Jonas C, Reco

Vi har mycket bra erfarenhet av Almviks Hantverk som har hjälpt oss med fasadförändringar, kakling, golvläggning, VVS och snickeri. Kommunikationen har varit bra och vi har uppfattat dom som väldigt lösningsorienterade, professionella och allt arbete har utförts enligt vad som lovats. Stort plus för bra projektledning och uppföljning! Rekommenderar varmt!

Pauline B, Reco

Målning utomhus. Mycket nöjd med resultatet. Både ansv.chef och hantverkare hade ett professionellt, vänligt och respektfullt bemötande. Jag är så glad att jag anlitade Almviks Gårds Hantverk och känner mig trygg med det hur arbetet utfödes. Uppskattar också det miljövänliga materialvalet. Kan verkligen rekommendera Almviks Gårds Hantverk till de som behöver få kunnigt hantverk utfört.

Birgitta G, Reco

”Almviks Gårds Hantverk var helt fantastiska i att bygga om vårt badrum. Blev så snyggt och bra service under tiden som arbetet pågick. Tack och ser fram emot att fortsätta resan mot ett finare kök tillsammans.”

Sara L, Reco

”Mycket gott bemötande, trevliga och kommunikativa. Vi ville ha någon som kunde hjälpa oss att kakla delar av en vägg i tvättstuga vilket de gjorde proffsigt och med det lilla extra av hantverkskunnande. Min upplevelse är positiv och jag skulle gärna anlita dem igen samt rekommendera andra att anlita dem med.

Alrik W, Reco

”Vi beställde renovering av en övervåning på ett 1700-talstorp. De lyssnade mycket på våra idéer och kom även själva med mycket bra förslag för att ta tillvara atmosfären i huset och ändå till ett rimligt pris. Vi är supernöjda med vilken kunnighet, noggrannhet och känsla som vi fick hjälp. Vi kan varmt rekommendera Almviks Gårds Hantverk.”

Eva L, Reco