Restaurering av ett gammalt hus

Restaurering av gamla byggnader

Vi har ett stort intresse för äldre byggnader och gamla hus och har specialiserat oss på restauriring och traditionellt snickeri med kunskap och känsla för det som funkar.

Byggnadsvård är den metod som vi jobbar med vilket innebär att i de flesta situationer kan man restaurera äldre hus på ett skonsamt sätt för att undvika resursslöseri.

Förr använde man inga artificiella och skadliga kemiska ämnen och man levde i sina hus helt tillverkade av naturliga och hälsosamma material. Numera är vi vana vid modern komfort och de flesta trivs inte med endast 15 plusgrader inomhus vintertid. I de flesta fall går det dock att tilläggsisolera med naturliga material och göra andra justeringar för att få en varmare inomhusmiljö och samtidigt behålla husets förmåga att andas.

Vid restaurering används material av samma kvalitet som orginalet

Hållbar byggteknik

Att bygga passivhus kan vara en bra investering men man bör veta att det tar ca 80 år att återställa mängden energi som går åt vid byggandet. Vårt koncept är att bygga aktivhus som är så mycket mer än ett passivhus. Vi använder oss av och har erfarenhet av beprövade och sunda ekologiska lösningar och samtidigt har vi goda kunskaper om byggteknik och byggnadsvård.

Vill du veta mer om restaurering? Kontakta oss!

Vanliga frågor om restaurering

Varför ska man restaurera äldre byggnader?

Äldre byggnader bidrar till att bevara historien och arkitektur från tidigare år. Genom att restaurera i stället för att bygga nytt kan vi bevara unika detaljer och byggtekniker som annars skulle gå förlorade.

Vilka material används vid restaurering?

Vid restaurering används material som är så nära byggnadens originalmaterial som möjligt, vanligtvis traditionella material som trä, tegel, kalkbruk, sten och metall beroende på byggnadens ursprungliga konstruktion. I vissa fall kan moderna material användas men väljs då ut noga för att vara kompatibla med de gamla materialen.

Vad kostar det att restaurera?

Kostnaden för restaurering varierar mycket beroende på byggnad, storlek och material. Vi erbjuder kostnadsfri konsultation på restaurering. Kontakta oss och berätta mer om ditt restaureringsprojekt, så bokar vi in ett kostnadsfritt möte!

Kom igång med ditt byggprojekt

Kontakta oss för konsultation!